Counter Strike GO - problem z dolaczeniem do meczu.

Dyskusja w 'Problemy z grami' rozpoczęta przez użytkownika skibos, Kwi 20, 2017.

  1. skibos

    skibos Nowy

    Dołączył:
    Kwi 20, 2017
    Wiadomości:
    3
    Docenione treści:
    0
    Punkty:
    1
    Witam,

    Aktualnie mam problem z rozgrywaniem meczów. Włączam mecz na botach działa ok, natomiast jak włącze uproszczony lub inny tryb to wywala mi cs od razu do pulpitu.

    Wszystko było ok do czasu wgrania autoexec.cfg wraz z moim sasiadem , ponieważ miałem spadki fps.

    Mój problem polega na tym że brat wgrał sobie to autoexec także na komputer swój i u niego cs nie crashuje. Proszę o pomoc ponieważ nie mogę ze znajomymi pogrywać w cs a właśnie zakupiłem nowe słuchawki [​IMG]

    Parametry Laptopa:
    AMD Dual-Core A9-9410 (2,9 GHZ - 3,5 GHZ TURBO )
    8 GB RAM DDR3
    AMD Radeon R5 Graphics
     
  2. Redux
    Kofeina

    Redux Globalny Moderator Staff Member Globalny Moderator

    Dołączył:
    Mar 9, 2013
    Wiadomości:
    488
    Docenione treści:
    182
    Punkty:
    168
    W CS:GO nie ma co grzebać z configami, gry bardziej nie przyśpieszysz niż poprzez obniżenie jakości grafiki w ustawieniach gry. Ogranicza cię tutaj laptop.

    Co do crashy to zresetuj kompletnie cały swój config (najpierw zapisz sobie kopie ustawień takich, jak czułość myszy, celownik itd). Najlepiej pokaż, jakie komendy kopiujesz, tak na wszelki wypadek :)

    1. Przejdź do folderu C:\Pliki programów (x86)\Steam\userdata\<steamID3>\730 i skasuj foldery local i remote.
      (Jeśli logowałeś się tylko do jednego konta na Steamie, to w userdata powinny być tylko dwa foldery - 0, i drugi z ciągiem liczb. Wybierz ten drugi.
      Jeśli logowałeś się do kilku kont i masz tam sporo folderów - wejdź na steamid.io, wklej tam link do swojego profilu na Steamie i kliknij "Lookup". Spójrz na wartość steamID3 - długi ciąg liczb z tej wartości to nazwa folderu, do którego powinieneś przejść)
    2. Przejdź do folderu C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Counter-Strike Global Offensive\csgo\cfg i skasuj całą jego zawartość.
    3. Zweryfikuj pliki gry (w Steamie prawym przyciskiem na grę > Właściwości > Pliki lokalne > Sprawdź spójność plików gry)
    4. Uruchom grę i zobacz czy gra dalej wywala do pulpitu. Jeśli nie, to wrzuć swoje ustawienia i miłej gry.
     
  3. skibos

    skibos Nowy

    Dołączył:
    Kwi 20, 2017
    Wiadomości:
    3
    Docenione treści:
    0
    Punkty:
    1
    Właśnie autoexec poprawiło mi fps, ponieważ przed wstawieniem jego miałem skoki fps a po wgraniu jego podniosły sie o ok. 30 fps ;) zarzucam treść autoexeca:

    Kod:
    cl_forcepreload 1
    muzzleflash_light "0"
    r_dynamic "0"
    
    bind "shift" "+speed;r_cleardecals"
    bind "CTRL" "+duck;r_cleardecals"
    
    r_drawtracers_firstperson 0
    
    mat_queue_mode 2
    
    cl_interp_ratio 2
    
    
    cl_showfps 1
    net_graphproportionalfont 0.5
    
    developer 1
    con_filter_enable 2
    con_filter_text_out "Player:"
    con_filter_text "damage"
    
    cl_autowepswitch 0
    cl_disablehtmlmotd 0
    
    
     
  4. Redux
    Kofeina

    Redux Globalny Moderator Staff Member Globalny Moderator

    Dołączył:
    Mar 9, 2013
    Wiadomości:
    488
    Docenione treści:
    182
    Punkty:
    168
    Jedyna komenda, która mogła tu cokolwiek zrobić, to mat_queue_mode 2, ale tej komendy powinno się używać na procesorach co najmniej czterordzeniowych, nie dwurdzeniowych. To równie dobrze może być przyczyną twoich crashy.
     
  5. skibos

    skibos Nowy

    Dołączył:
    Kwi 20, 2017
    Wiadomości:
    3
    Docenione treści:
    0
    Punkty:
    1
    To jakim cudem po wgraniu tego configu fps podskoczyly o wiele wyzej ? :p
     
  6. Redux
    Kofeina

    Redux Globalny Moderator Staff Member Globalny Moderator

    Dołączył:
    Mar 9, 2013
    Wiadomości:
    488
    Docenione treści:
    182
    Punkty:
    168
    Bo to grę przyśpiesza, ale na dwóch rdzeniach ją destabilizuje. Dlatego nie powinno się jej zmieniać, powinno się dać zdecydować o niej grze.
    Gdybyś miał czterordzeniowy procesor, to z automatu miałbyś mat_queue_mode ustawione na 2.
     

Poleć tę stronę